Aktualno

27. 3. 2024

Uredbo o evropski digitalni identiteti sprejel tudi Svet EU

Potem, ko je Evropski parlament dne 29. februarja 2024 potrdil predlog Uredbe (EU) Evropskega Parlamenta in Sveta o spremembi Uredbe (EU) št. 910/2014 v zvezi z vzpostavitvijo okvira za evropsko digitalno identiteto, je uredbo v torek, 26. marca 2024 sprejel tudi Svet EU. Dokončno sprejetje uredbe se pričakuje v prihodnjih ...
21. 11. 2023

🌟 Ekskluzivna ponudba za ČRNI PETEK!🌟

Cenjeni uporabniki strokovnega portala e-Dokumentacija.si,
01. 9. 2023

V Državnem zboru sprejet Zakon o interventnih ukrepih

V Državnem zboru je bil sprejet predlog Zakona o interventnih ukrepih za odpravo posledic poplav in zemeljskih plazov. Začasni ukrepi s področja digitalne preobrazbe, namenjeni prizadetim v poplavah, ki so vključeni v danes sprejeti zakon, so: omogočena video identifikacija, brezplačna uporaba sistema HKOM, zagotovitev računalniške opreme občinam in šolam in ...
21. 8. 2023

Ravnanje z dokumentarnim in arhivskim gradivom ob poplavah

Poplave (ali vdori meteorne vode) so na številnih krajih ogrozile ali poškodovale tudi dokumentarno in arhivsko gradivo. V nadaljevanju strnjen fazni načrt reševanja dokumentarnega in arhivskega gradiva ob poplavah.
21. 4. 2023

E-osebna izkaznica tudi za čezmejno prijavo

Slovenska elektronska osebna izkaznica izpolnjuje vse zahteve za sredstvo elektronske identifikacije visoke ravni zanesljivosti za namen prijave v e-storitve, ki jih ponujajo druge države članice EU.
19. 4. 2023

Komisija predlaga vzpostavitev evropskega kibernetskega ščita

Evropska komisija je včeraj predstavila predlog akta o solidarnosti na področju kibernetske varnosti, katerega namen je okrepiti sodelovanje med državami članicami in zmogljivosti na tem področju. Med drugim predlaga vzpostavitev evropskega kibernetskega ščita. Za ukrepe bo na voljo 1,1 milijarde evrov, napovedujejo na komisiji.
19. 4. 2023

DZ sprejel novelo zakona o informacijski varnosti

DZ je včeraj z 61 glasovi za in brez glasu proti sprejel novelo zakona o informacijski varnosti. Z novelo se povečuje zaščita centralnega informacijsko-komunikacijskega sistema državne uprave.
11. 4. 2023

Ministrstvo za digitalno preobrazbo prevzelo del nalog Ministrstva za javno upravo

Naloge delovnega področja informatizacije državne uprave, upravljanja z informacijsko komunikacijskimi sistemi in zagotavljanja elektronskih storitev javne uprave, zagotavljanja delovanja državnega portala eUprava, varnih predalov, centralne storitve za spletno prijavo in elektronskega podpisa je s 1. aprilom 2024 od Ministrstva za javno upravo prevzelo Ministrstvo za digitalno preobrazbo.
03. 1. 2023

Z mobilno aplikacijo eOsebna do enostavnejše uporabe elektronske osebne izkaznice

V spletnih trgovinah Google Play in App Store je od 29.12.2022 na voljo mobilna aplikacija eOsebna, ki omogoča enostavnejšo uporabo elektronske osebne izkaznice, s pomočjo katere se identificiramo pri uporabi spletnih storitev ter upravljamo z gesli elektronske osebne izkaznice spletnih trgovinah Google Play in App Store na voljo mobilna aplikacija ...
16. 12. 2022

Vlada je sprejela Strategijo digitalnih javnih storitev 2030

Vlada Republike Slovenije je sprejela Strategijo digitalnih javnih storitev 2030 in sklep, da Ministrstvo za javno upravo v sodelovanju z ostalimi pristojnimi organi in drugimi deležniki pripravi akcijski načrt za izvajanje strategije za leti 2023 in 2024 v roku šestih mesecev od sprejema strategije na vladi.