Aktualno

18. 6. 2021

PISRS ponovno deluje - dostop do spletne strani s pravnimi predpisi je ponovno možen

Zadnje dni spletna stran Službe Vlade RS za zakonodajo PISRS ni bila dosegljiva zaradi hekerskega napada. Sedaj spletna stran PISRS ponovno deluje.Tako preko našega portala ponovno lahko dostopate do zakonodaje.

Samo za brezplačno registrirane uporabnike

22. 3. 2021

Peta različica Splošnih pogojev za izvajanje certificiranja opreme in storitev

Arhiv Republike Slovenije objavlja peto različico Splošnih pogojev za izvajanje certificiranja opreme in storitev.

Samo za brezplačno registrirane uporabnike

15. 3. 2021

Sporočilo za javnost o kritični ranljivosti Microsoft Exchange strežnikov

Podjetje Microsoft je 3. marca 2021 zjutraj (po sredjeevropskem času) objavilo, da v njihovem izdelku Microsoft Exchange Server, enemu od najbolj razširjenih strežnikov za elektronsko pošto, vodenje koledarjev in stikov ter sodelovanje, obstaja več kritičnih ranljivosti. Navedeno pomeni, da strežnik Exchange Server vsebuje hude napake, ki se lahko izkoristijo za ...

Samo za brezplačno registrirane uporabnike

09. 3. 2021

Ustanovljena nova direktorata

Vlada je dala soglasje k prenovljenemu aktu o notranji organizaciji in sistemizaciji delovnih mest na ministrstvu za javno upravo, so po seji vlade sporočili iz Ukoma. S tem bodo ukinili direktorat za informacijsko družbo in informatiko ter ustanovili tri nove direktorate.

Samo za brezplačno registrirane uporabnike

09. 3. 2021

Nadgradnja sistema za elektronsko javno naročanje e-JN

Od 8. marca 2021 je uporabnikom na voljo nekoliko prenovljen portal, ki dodatno olajšuje oddajo javnih naročil in povečuje transparentnost.

Samo za brezplačno registrirane uporabnike

09. 3. 2021

Po mnenju računskega sodišča zagotavljanje kibernetske varnosti v Sloveniji neučinkovito

Računsko sodišče je v reviziji zagotavljanja kibernetske varnosti v Sloveniji od leta 2016 do 2019 ugotovilo, da so bili vlada, urad za varovanje tajnih podatkov in ministrstvo za javno upravo pri tem neučinkoviti, Vlada v tem obdobju namreč ni sprejela strategije informacijske varnosti, problem pa je tudi kadrovska podhranjenost.

Samo za brezplačno registrirane uporabnike

17. 12. 2020

Pravilnik o varnostni dokumentaciji in varnostnih ukrepih izvajalcev bistvenih storitev začne veljati 1. 6. 2019

Pravilnik o varnostni dokumentaciji in varnostnih ukrepih izvajalcev bistvenih storitev je objavljen v UL št. 32/19 in začne veljati 1. 6. 2019
17. 12. 2020

Uredba o določitvi bistvenih storitev in podrobnejši metodologiji za določitev izvajalcev bistvenih storitev je začela veljati 22. junija 2019

Sprejeta je Uredba o določitvi bistvenih storitev in podrobnejši metodologiji za določitev izvajalcev bistvenih storitev, ki je objavljena v UL, št. 39/19.
17. 12. 2020

Uprava za informacijsko varnost s 1. 1. 2020 začela z delovanjem

januarja 2020 je začela delovati Uprava za informacijsko varnost (UIV), ki bo bdela nad informacijsko varnostjo organov državne uprave, izvajalcev bistvenih storitev ponudnikov digitalnih storitev.