Ne spreglejte online seminarja v živo 25. 11. 2020 - Nov Pravilnik o enotnih tehnoloških zahtevah za zajem in hrambo gradiva v digitalni obliki v praksi s dr. Tatjano Hajtnik

05. 11. 2020

4. septembra 2020 je bil v Uradnem listu objavljen Pravilnik o enotnih tehnoloških zahtevah za zajem in hrambo gradiva v digitalni obliki in je začel veljati od 19. septembra 2020 dalje. Pridružite se predstavitvi določb!

Nov Pravilnik podrobneje in natančneje določa obveznosti, ki so opredeljene v ZVDAGA ter njemu podrejeni Uredbi o varstvu dokumentarnega in arhivskega gradiva, najpomembnejše spremembe pa posegajo na področje priprave na zajem in e-hrambo, sprejemanja, potrjevanja, izvajanja ter preverjanja izvajanja notranjih pravil za zajem in e-hrambo ter spremljevalne storitve, certificiranja opreme in storitev (spremenjen obseg certificiranja strojne opreme, novi funkcionalni tipi programske opreme) ter izvajanja samoocenitve pred vložitvijo zahtevkov za potrditev notranjih pravil oziroma certificiranja opreme in storitev.


Seznanite se z pojasnili in napotki strokovnjakinje – pridružite se nam na spletnem srečanju v živo in izmenjate izkušnje s predavateljico.

Online seminar spremljate preko lastnega računalnika ali mobilne naprave, ni vam treba zapuščati delovnega mesta ali doma. Vprašanja postavljajte sproti, predavateljica bo nanje odgovarjala sproti ali na koncu.

Vprašanja nam lahko pošljete tudi vnaprej – na naslov: petra.ertl@zfm.si


Komu je izobraževanje namenjeno? Odgovornim za organizacijo ali izvedbo procesov upravljanja z dokumentarnim gradivom ali informatikom, ki skrbijo za informacijske sisteme upravljanja z dokumenti ali informacijami oz. za področje informacijske varnosti.

Več o programi in izvedbi TUKAJ.

Nazaj

Priročnik Arhiviranje in digitalno poslovanje z dokumenti

Priročnik vam zagotavlja:

  • s predpisi usklajeno hrambo papirne in elektronske dokumentacije,
  • stroškovno in časovno optimizirano upravljanje podatkov v vseh oblikah,
  • zakonsko skladno zaščito varovanih osebnih podatkov,
  • informacijsko varnost e-hrambe in elektronskega poslovanja.